Во периодот од 5-8 јуни 2019, во Сетек ќе важи промотивната акција “СЕТЕК ДЕНОВИ – МНОГУ ТЕХНИКА ЗА МАЛКУ ПАРИ” каде потрошувачите ќе може да купат ИТ, аудио, видео опрема и белата техника по намалени цени до -50%.

Со цел овозможување на исклучително потрошувачко искуство, Сетек во партнерство со ИутеКредит, на своите клиенти им овозможува купување производи во максимален износ до 120 000 денари на 24 рати, само со лична карта и одобрувањето е ВЕДНАШ!

Тоа значи дека потрошувачите во Сетек ќе можат да аплицираат за наменскиот кредит преку ИутеКредит само со приложување на документ за лична идентификација директно во продажните салони на Сетек низ цела Македонија.

За процесирање и одобрување на апликацијата се потребни само неколку минути, a купувањето се одвива на следниот начин:

  • Го одбирате посакуваниот производ кој треба да биде во максимален износ до 120 000 денари и одбирате плаќање од 6 до 24 рати
  • Го известувате продажното лице во Сетек дека сакате да го купите производот со лична карта преку ИутеКредит
  • Продажното лице ја процесира апликацијата на самото место, односно на каса
  • Преку телефонски повик од ИутеКредит добивате потврда за успешно активирање на кредитот и заминувате вашиот омилен производот во рака

Главните вредности на ИутеКредит се најбрзо и најкомфорно кредитирање за секого, а сето тоа во соработка со Сетек ја прави оваа можност неодолива за секој купувач.

Можноста за купување на рати во Сетек, преку ИутеКредит ќе продолжи да важи и по завршување на промотивната акција.