Како фин-тек компанија за микрокредитирање, која се фокусира на кредити на рати, ИутеКредит има повеќе од 200 000 активни корисници во Европа. Но, како функционира микрокредитирањето и што треба да знаете пред да аплицирате за кредит?

ИутеКредит е компанија со потекло од Естонија, фокусирана на кредити на рати со просечен период за отплата на кредит од 18 месеци. ИутеКредит е достапен 24/7 во било кое време, од било каде, нудејќи услуги за кредитирање online, што им овозможува на корисниците да аплицираат без да го напуштат комфортот на својот дом. Доколку сакате да аплицирате за кредит најбрзо и најкомфорно, посетете го сајтот iutecredit.mk или контактирајте на 13 333, Facebook или Instagram за сите прашања кои ги имате.

Што е потребно за да аплицирате за кредит?

Доколку имате потреба да купите нов телефон, телевизор, лаптоп или таблет, да го реновирате домот или да платите сметки. ИутеКредит е подготвен да ви помогне со потребните парични средства и да ви понуди најбрз и најкомфорен кредит во само неколку чекори! Се што треба да направите е да ја пополните апликациската форма – брзо и едноставно, за само 1 минута! Можете да го направите тоа online на https://iutecredit.mk/ или во најблиската експозитура.

Одберете го потребниот износ и периодот на отплата и ќе можете да ја видите пресметката за износот на месечна рата. Потоа пополнете ги следните информации: име и презиме, единствен матичен број, датум на раѓање, телефон и е-маил адреса. Прочитајте ги согласноста и изјавата кои се наоѓаат под формата и селектирајте доколку се согласувате.

За десетина минути ќе добиете повратен одговор на кредитното барање. Сега потребно е да ја подигнете ИутеКредит Mastercard картичката во најблиската експозитура. Паричните средства ќе бидат префрлени и достапни за користење веднаш. Mastercard картичката можете да ја користите за подигнување на готовина од банкомати, за плаќања на сите ПОС терминали во земјава и странство, како и за плаќање online.

Како се пресметуваат месечните рати?

Износот на месечната рата се пресметува врз основа на одбраниот износ за кредит и периодот за отплата. На пример. Месечната рата за кредит од 10 000 денари со рок на отплата 6 месеци е 1810 денари. Вкупно тоа е 10 852 денари и во износот е вклучена камата од 32 денари и провизија 820 денари.

Како функционира отплатата на кредитот?

Датум за отплата на ратата е фиксен и е ист секој месец – тоа е крајната дата кога треба да го направите плаќањето секој месеци. Со цел да ги планирате паричните средства, бидете сигурни дека ќе се сетите на оваа дата секој месец. За да бидете сигурни дека го извршувате плаќањето на време, направете траен налог во вашата банка. Тоа е безбедно и погодно решение! Сите потребни информации, како датум на плаќање, број на кредит и др. се на вашата ИутеКредит информативна картичка кој сте ја добиле кога сте го потпишувале договорот во експозитура. Доколку сте аплицирале онлајн, овие информации се во е-маилот за потрда.

Плаќање на ратите во готовина во ИутеКредит експозитурите не може да се направи, плаќањето потребно е да го направите во банка или пошта. Кога правите плаќање на рата, не заборавајте да го пишете бројот на кредит!

Би ни било чест да не консултирате!

Доколку имате дополнителни прашања во врска со услугите за брзо кредитирање, не двоумете се да нè контактирате! Посетете го сајтот www.iutecredit.mk, испратете ни е-меил на info@iutecredit.mk , јавете се на 13 333 или посетете ги нашите експозитури!