Од денес (28.04.2021) експозитурите на IuteCredit во Скопје и во останатите градови ќе работат по вообичаено работно време, и тоа:

 • Експозитура Скопје Центар (бул. Партизански одреди) ќе работи од 08 до 20 ч од понеделник до петок и од 09 до 17 ч во сабота и недела
 • Експозитурата Скопје Парк (Комплекс Парк Резиденс) ќе работи од 08 до 20 ч од понеделник до петок и од 08 до 20 ч во сабота
 • Експозитурата во Тетово ќе работи од 08 до 20 ч од понеделник до петок и од 09 до 17 ч во сабота
 • Експозитурата во Битола ќе работи од 08 до 20 ч од понеделник до петок и од 09 до 17 ч во сабота
 • Експозитурите во Чаир, Куманово, Струмица и Штип ќе работат од 09 до 17 ч од понеделник до петок и од 09 до 17 ч во сабота
 • Новата експозитура во Аеродром ќе работи од 09 до 17 ч од понеделник до петок и од 09 до 17 ч во сабота

За време на Велигденските празници, експозитурите на IuteCredit ќе работат по следниот распоред:

 • Петок 30.04.2021 – Ќе работи само експозитурата во Тетово до 20 ч
 • Сабота 01.05.2021 – Ќе работи само експозитурата на Партизанска до 17 ч
 • Недела 02.05.2021 – Ќе работи само експозитурата во Штип до 17 ч
 • Понеделник 03.05.2021 – Ќе работи само експозитурата во Чаир до 17 ч
 • Вторник 04.05.2021 – Сите експозитури на IuteCredit ќе работат со вообичаено работно време

Нашите услуги се достапни 24/7 на телефонскиот број 13 333, на www.iutecredit.mk или преку новата мобилна апликација MyIute.