Мобилната апликација MyIute која беше лансирана во април 2021 година од страна на ИутеКредит Македонија достигна 25.000 преземања на Google Play и App Store!

Твоите финансии на дланка или со еден збор MyIute е синонимот кој голем број корисници денес го поврзуваат со брза, навремена и вистински дигитализирана услуга во секој момент кога им се потребни финансиски средства.

Мобилната апликација на ИутеКредит која беше лансирана во април 2021 година деновиве го достигна својот 25.000-ти корисник што е уште една потврда дека македонците се подготвени за новите дигитални трендови кои ги диктира финтек индустријата.

Со MyIute, на корисниците им овозможивме брзо и лесно аплицирање за кредит, прикачување на сите потребни документи онлајн и потпишување на договорот преку апликација.

Дополнително, тие имаат увид во состојбата на својот кредит 24/7, можат да ги плаќаат ратите онлајн и да добиваат персонализирани понуди од ИутеКредит и компаниите во партнерската мрежа.

Секој што аплицира преку мобилната апликациja MyIute добива и -10% попуст на трошоци за одобрување на кредитот.

Ни претставува задоволство што создадовме иновативна алатка која е прифатена од страна на нашите клиенти, и голем дел од нив, дури 70% својот договор за кредит го потпишуваат електронски преку MyIute.

Во моментов MyIute е прворангирана апликација за финансии на Google Play во Македонија.