Давањето крв е наједноставниот начин да се направи добро. Не одзема многу време и енергија, но ни овозможува да го дадеме најголемиот подарок од сите – да спасиме нечиј живот.

Минатата недела, 20-тина вработени во ИутеКредит Македонија даруваа крв во своето седиште во Скопје каде што беа посетени од претставници на Црвениот крст.

Со оваа иницијатива, која ја организираме барем еднаш во годината, сакаме да дадеме наш придонес за здравствениот систем како општествено одговорна компанија.

Инаку, голем дел од нашите вработени се редовни и активни крводарители.