Во април ја славиме природата во ИутеКредит, а како дел од неколкуте активности кои ги организираме месецов за да ставиме акцент на важноста на зачувувањето на животната средина е и конкурсот “Рециклирај и креирај”. Сите оние кои ќе земат учество во овој конкурс ќе добијат подароци од ИутеКредит.

Како да учествуваш?

Многу едноставно – искористи ги навидум неупотребливите материјали или пакувања од различни производи и додади ја својата имагинација за да направиш нешто сосема ново. Изработките може да бидат конкретни, употребливи предмети, но и само украси.

Фотографирај ја својата изработка и објави ја на Facebook со хаштаг #reciklirajikreiraj.

На профилот IuteCredit Macedonia ќе ја објавиме целата галерија на рециклирани изработки, а на крајот од април ќе ги исконтактираме сите оние кои учествувале во овој конкурс за да им ги доставиме подароците.