Следејќи ги најновите светски трендови за дигитализација на личните финансии, ИутеКредит Македонија извесен период нуди поинакво корисничко решение наречено IutePay – услуга за купување и плаќање на рати.

Концептот за паметно купување е главниот пристап на IutePay во секојдневната потрошувачка. Пандемијата претходно ја зголеми нашата свест за ранливоста на физичкото и менталното здравје. Затоа IutePay овозможува лесна достапност на одредени медицински услуги и нивно плаќање на рати кај компаниите кои ги нудат овие услуги и производи. Достапни се повеќе IutePay трговци – партнери кои нудат здравствени, стоматолошки услуги, офтамолошки услуги, услуги за нега во салони за убавина, продажба на филтри за вода во домаќинствата, продажба на кујнски апарати за готвење на здрава храна, продажба на фитнес опрема и велосипеди, и многу повеќе.

IutePay е едноставнa, брзa и лесна услуга. Купувањето се одвива на означените продажните места на IutePay партнерската мрежа. Купувачот доволно е само да ја одбере опцијата која најмногу му одговара при изборот на пазарење, па според тоа може да се одлучи за пакетот Smart со 0% трошоци и плаќање на фиксен број на рати – 4, 6 или12 рати. Другата опција е пакетот Flexi кој овозможува поголеми потрошувачки износи со минимална провизија и отплата на подолг рок, дури до 36 рати.

Постојат само 3 едноставни чекори за користење на услугата #IutePay:

  • Изберете ги производите и/или услугите кои сакате да ги купите
  • Потпишете директно преку апликацијата MyIute достапна на вашиот мобилен телефон
  • Купете сега, а платете подоцна.

Станете и Вие дел од IutePay – Паметен шопинг за паметни купувачи!