Анализите направени во последните шест месеци, покажуваат дека дигиталното потпишување на договорите за кредит станува сé попопуларно кај клиентите на ИутеКредит Македонија. ИутеКредит е единствено финансиско друштво кое има своја мобилна апликација преку која корисникот на кредит може да најпрво да го потпише дигитално договорот, но и да го следи статусот на својот кредит и да добива персонализирани понуди кај трговските партнери кај кои ИутеКредит овозможува купување на рати.

Овој податок покажува дека македонците стануваат се поподготвени да ги користат дигиталните услуги во финансиите, бидејќи на тој начин брзо, едноставно и лесно може да ги реализираат финансиските услуги кои им се потребни.

Дополнително важно е дека со користењето на дигиталното потпишување, се заштедува хартија, односно стотици дрва годишно.

Мобилната апликација MyIute може да се симне на Google Play Store и App Store.