13 333 Работно време: 24/7 24/7 Viber

Кредит за пензионери

KEШ КРЕДИТ ЗА ПОСТОЕЧКИ КЛИЕНТИ ДО 75 ГОДИНИ

 • Максимална сума: 250 000 ден.
 • Рок на отплата: 48 месеци
 • Износот на ратата зависи од побаруваниот износ и рок на отплата.
 • Помошен кредит од дополнителни 10 000 денари е достапен во текот на отплаќањето на кеш кредитите.

KEШ КРЕДИТ ЗА НОВИ КЛИЕНТИ ДО 75 ГОДИНИ

 • Максимална сума: 60 000 ден.
 • Рок на отплата: 24 месеци
 • Износот на ратата зависи од побаруваниот износ и рок на отплата.
 • Помошен кредит од дополнителни 10 000 денари е достапен во текот на отплаќањето на кеш кредитите.

КОЈ МОЖЕ ДА АПЛИЦИРА?

Сите пензионери со наполнети 75 години и 364 дена (зависно од сумата и периодот на отплата).

ДОКУМЕНТИ ЗА АПЛИКАЦИЈА

Лична карта и чек од пензија.

Средствата се исплаќаат на Mastercard картичка со која лесно без трошоци може да пазарувате во било кој супермаркет, гранапче, аптека, продавница, ресторан, кафуле,  да плаќате сметки и режиски трошоци. Готовина може да повлечете од било кој банкомат во земјава и странство.

Картичката ја доставуваме и на домашна адреса.

Кредитот може да се искористи за купување кај нашите партнери или продавници за:

 • Апарати за домаќинство
 • Грејни тела
 • Огрев (дрва и палети)
 • Мебел
 • Мобилни телефони
 • Поликлиники и клиники
 • Стоматолошки ординации
 • Алати и опрема за градини
 • Возила и опрема 

Апликацијата за кредит се прави на самото продажно место, по одобрувањето за кредит веднаш го подигнувате саканиот производ или ја користите услугата за која сте земале кредит.

КОЈ МОЖЕ ДА АПЛИЦИРА?

75 години и 364 дена (зависно од сумата и периодот на отплата).

ДОКУМЕНТИ ЗА АПЛИКАЦИЈА

Лична карта и чек од пензија.

*Пред да аплицирате за кредит, Ве советуваме да ги разгледате Вашите финансиски можности и да ги обезбедите сите точни и релевантни информации за Вашата финансиска ситуација.
За потсетување, Ве молиме размислете внимателно за потребата да користите кредитни продукти.

Аплицирај веднаш!

Избери износ -- MKD

МКД

Избери рок на отплата -- месец(и)

месец(и)

Каматна стапка % -- %

Провизија % -- %

Месечна рата -- MKD

СВТ% -- %

Пресметката е приближна и само за демонстративни цели. Вистинската понуда може да се разликува од условите прикажани на овој калкулатор. Прикажи амортизационен план

Лични податоци

Единствен матичен број (ЕМБГ)

Име

Презиме

Твој број на мобилен телефон

Електронска пошта* Репрезентативен примерок: За износ на кредит од 30.000 ден. и траење на кредитот од 20 месеци со фиксна год. каматна стапка од 10%, месечната рата изнесува 2.297 мкд. Вкупен износ на камата изнесува 2.698 ден., надоместок за одобрување на кредит 11.122 ден. , вкупно админ. надоместок 2 .100ден, СВТ 68,50%. Вкупен износ за враќање на кредитот 45.920 ден.

ФД ИутеКредит Македонија ДООЕЛ е финансиско друштво кое работи врз основа на Решение издадено од Министерството за финансии на Република Македонија бр.13-4845/5 од 24.07.2017 година и е регистриран администратор на лични податоци од Дирекцијата за заштита на лични податоци. Иуте Кредит Македонија ДООЕЛ Скопје е со регистрирано седиште на ул.1732 бр.4, Ламела А/ДП бр.1, 1000 Скопје, Република Северна Македонија, со ЕМБС 7221290 и ЕДБ 4080017567436, email: info@iutecredit.mk, тел: +3892 3149 999 или контакт центар 13 333.